Jus Prun Semulajadi
Jus Beri Campuran
Jus Strawberi Semulajadi
• Kaya dengan antioksidan yang membantu menghadkan kerosakan kepada sel-sel dan membran yang disebabkan oleh oksigen radikal bebas
• Sumber-sumber vitamin A (Beta-Karotina) & Vitamin C yang baik untuk perlindungan antioksidan yang lebih
• Kandungan tinggi zat-zat tumbuhan unik yang dikenali sebagai asid neoklorogenik dan klorogenik (dikelaskan sebagai polifenol)
• Kaya dengan kalium dan besi untuk kesihatan jantung dan tekanan darah
• Sumber baik pelawas yang boleh larut untuk mengawal pembebasan glukos dan merendahkan paras kolestrol
• Memperbaiki kesihatan salur pencernaan & perlindungan usus
Inulin Fructo-Oligosacharide
• Sejenis frukto-oligosakarida yang dihasilkan daripada akar Cikori dan sumber – sumber inulin semulajadi lain. Sebagai sejenis prebiotik, pelawas inulin merangsang penumbuhan bakteria berguna dan sihat dalam usus yang menyokong kesihatan kolon
• Dr. Liv Janvary telah mempersembahkan kajian terhadap data yang menyokong potensi pengurusan berat badan oleh inulin dan oligofruktosa.
• Pembekalan zat oleh pelawas prebiotik telah menambahkan kesan kenyang, mengurangkan kelaparan dan pengambilan tenaga yang lebih rendah
• Kajian menunjukkan bahawa penapaian inulin dan oligofruktosa didalam kolon menghasilkan asid lemak berantai pendek.
• Proses ini mungkin meningkatkan penghasilan peptid-1 jenis glukagon yang menindas selera makan.
Citrus Aurantium
• Meransang termogenesis
• Menambahkan peratusan otot tanpa lemak berbanding dengan jisim keseluruhan badan
• Menindas selera makan
• Mengurangkan berat badan
• Menambahkan prestasi atheletik
• Bertindak menambah tenaga sehingga 29%
• Menambahkan kadar metabolisme semasa rehat dan ia lebih berkesan dalam pengaruhan pengurangan berat badan serta pembakaran lemak berbanding dengan pengamalan pengurangan makana dan senaman sahaja
• Mengurangkan keletihan dan menahan selera makan tanpa kejadian buruk yang serius
Green Tea Polyphenol
• Mengandungi EGCG yang dapat membantu mengurangkan perkembangan bahan-bahan lemak teroksida didalam aliran darah seperti kolestrol LDL, dan kolestrol buruk.
• Membantu dalam penambahan bekalan tenaga dan pengoksidaan lemak dalam manusia
• Menambahkan kadar metabolisme dan pengoksidaan lemak dalam kaum lelaki
• Disebabkan oleh kandungan katecin yang tinggi dalam tehnya, teh hijau sesuai untuk mereka yang mementingkan lemak tubuh badan
Caralluma Fimbriata
• Sejenis sayuran yang digunakan oleh puak-puak di India untuk menindas perasaan lapar.
• Digunakan untuk meningkatkan daya ketahanan
S.O.D Enzyme
• “Enzyme SOD (sejenis ekstrak tembikai berbentuk nano) dicadangkan bahawa antioksidan dari tembikai mungkin boleh dijadikan pilihan baru untuk mengurangkan kegemukan yang disebabkan oleh tekanan jiwa beroksida” – Dr Vicente Micol
Enzim Pencernaan :Alpha & Beta Amylase, Protease I,II,III, Peptizyme, Lipase, Cellulase, Lactase, Maltase, Invertase & Bromelain
• Sistem pengagihan enzim memperbaiki penyerapan berbagai jenis vitamin, mineral, herba dan zat tumbuhan didalam makanan yang dimakan
• Enzim bertindak meningkatkan peredaran dengan mengurangkan fibrin berlebihan dan merendahkan kelekitan sel-sel darah. Kedua tindakan ini mengurangkan sebab utama yang menyebabkan strok/serangan jantung
• Enzim turut menentang proses penuaan dengan menambahkan bekalan darah kepada kulit, membawa zat-zat pemberian kehidupan yang membawa keluar bahan-bahan buangan yang menjadikan kulit kelihatan tidak sihat dan pudar
• Enzim merupakan pertahanan utama terhadap keradangan. Ia membersihkan reseptor-reseptor FC pada sel-sel darah putih, meningkatkan fungsi mereka dan kebolehan untuk menentang jangkitan
Natural Amino Acid Complex
• Meningkatkan tumbesaran otot yang cepat
• Menindas penggunaan otot untuk tenaga
• Menguatkan sistem keimunan
• Memudahkan penggunaan lemak untuk tenaga
• Mengandungi elektrolit untuk mengimbangkan mineral/garam semasa kerja kuat yang memerlukan daya ketahanan
Astaxanthin
• Menjalan ketiga-tiga tugas antioksidan termasuk penghapusan, pencarian dan pemerangkapan radikal-radikal bebas disamping meningkatkan keaktifan zat-zat antioksidan yang lain
• Memberikan perlindungan yang lebih baik untuk membran sel berbanding B-karotena, Vitamin C dan Vitamin A.
• Menambahkan daya kekuatan dan daya ketahanan
• Mungkin memberikan kesan-kesan berfaedah dalam perlindungan terhadap tekanan darah tinggi dan strok.
• Boleh membantu meningkatkan daya ingatan dalam dementia vaskular
Chito-oligosaccharide
• Mengabungkan lemak berlebihan dan menindas penyerapan lemak
• Merendahkan LDL / meninggikan kolestrol HDL
• Anti kanser
• Anti bakteria
• Menyokong keimunan
• Merendahkan gula darah
• Mengawal tekanan darah
• Mengelakkan sembelit
• Meningkatkan penyerapan kalsium
• Mengelakkan penyakit jantung
• Menggurangkan paras asid urik dalam darah
• Acerola (Malpighia punicifolia)
• Merupakan sumber semulajadi Vitamin C, karotenoid, bioflavonoid
• Antioksidan dan pencari radikal bebas yang kuat untuk kulit serta dalam penentangan penuaan selular
• Mengandungi garam mineral yang membantu pembekalan mineral dalam kulit letih dan tertekan, sementara musilej dan protein mempunyai ciri-ciri penghidratan kulit dan meningkatkan fungsi kapilari
Chlorella
• Sejenis alga hijau bersel tunggal air tawar merupakan makanan sempurna
• Kaya dengan Vitamin B, vitamin C, Vitamin E dan mineral-mineral utama (Besi dan zink dalam kuantiti yang ckup)
• Didapati meningkatkan sistem keimunan
• Meningkatkan pencernaan
• Memberikan perlindungan terhadap sinaran
• Membantu pencegahan penyakit merosot
• Membantu rawatan Candida albicans
• Melegakan sakit arthritis
• Membantu program pengurangan berat badan
• Diaggap sebagai ejen detoksifikasi kelas pertama yang dapat menyingkirkan alkohol dari hati serta logam-logam berat daripada tisu-tisu badan.
• Bertindak menyerap toksin dari usus
• Membantu melegakan sembelit kronik
• Mengubahkan kandungan flora bakteria usus dan menghapuskan gas usus
• Juga berkesan dalam rawatan luka kulit sederhanan dan teruk
Dandelion
• Mencegah atau merawat penyakit hati seperti hepatitis dan sakit kuning
• Membantu dalam pengurangan berat badan
• Membersihkan kulit dan mencegah jerawat
• Memperbaiki fungsi usus untuk mencegah sembelit dan cirit-birit
• Mengandungi kuantiti Vitamin A dan kalium yang nyata serta kandungan vitamin B, Vitamin C, Vitamin D, fosforus, besi, magnesium, zinc dan manganum sederhana
• Mengurangkan kolestrol serum sebanyak setengah paras asal
• Menghilangkan atau mengurangkan secara hebat asid pencernaan dan penakungan gas dengan mengurangkan kesan-kesan makanan berlemak
• Bertindak sebagaua sejenis tonik dan diuretik sederhana untuk membersihkan darah, membersihkan sistem anda, melarutkan batu buah ginjal dan untuk meningkatkan kesihatan perut dan usus
Opuntia ficus-indica
• Peranan positif dalam keseimbangan paras lipid darah (Kolestrol HDL & LDL)
• Bertindak memperbaiki kolestrol baik yang berkaitan dengan pengurangan risiko kardiovaskular
• Membantu dalam pengurusan berat badan
Neem Leaf Extract
• Digunakan oleh pengamal herba untuk merawat gastro-usus, cirit-birit, jangkitan usus, bisul dan jangkitan kulit serta malaria
Pro-biotic
• Bakteria yang mengekalkan fungsi lancar sistem pencernaan yang menghalang penumbuhan bakteria merbahaya
• Meningkatkan keimunan
No comments:
Post a Comment