Thursday, November 26

Testimoni : Ety ,Cheras

Tahniah el ucapkan buat Ety..setelah berborak di YM akhirnye Ety mencuba SIY ..alhamdulillah semalam baru order sekotak lg...TAHNIAH ETY!

EL..huhuh...TQ or everything...4 ur info... since dapat SIY ari selasa.... mlm tu
jazz minum..rase die...aduh...mcm pati asam.. huhu.. tp xpe... telan kan saje la
kan..nk kurus...skrg dh 4 ari consume SIY...rase bdn ringan... x rase nk
mkn...dari pagi sampai kul 7mlm hanya minum air dan telan 1 biji kuih
je...memang btol2 xde selera...x bernafsu langsung.. air ade la dlm 4 liter kot
sehari...huhu....bile btol2 lapar baru nk mkn...tu pun x byk... sesenduk nasi
jer...peh tu x lalu dah...pandang pizza,kfc,mcd...xde perasaan.. kalo dl.. pantang
nk singgah jer...huhu...memang perubahan yg sgt besar... dl mkn Jm5... asik lapar
je..nk mkn...ade saje selera... nasi 2 pinggang pun leh abih.. ni nasi sesenduk
pun dh kenyang....minum air jer.... huhuh... membuang pagi2.. kdg2 sampai 3 kali
sehari... kempis perut...hope ade positif effect pas ni... hihih... anyway
EL... nextmun...jgn lupe ye.. 2 kotak...hihi



ye...memang btol.. ni pengalaman jazz sendiri la.. nk kongsi ngn u all... jazz
ni jenis kuat mkn... favourite adalah KENTANG GORENG!!!!.. lemak
kan... pergghhh... leh hidup ngn kentang even xde nasi... haha... mula2 nk
berdiet...mkn DRESS SLIM...sampai 4 botol...beratus abeh... x jadi
ape... then... stop... peh tu... mkn MERIT... x jadi ape gak... bdn duk makin
berisi... peh tu lagi.. mkn la HERBALIFE.. ni kire dh 4 kotak mkn... beribu gak
habis...x jadi ape...mkn ALPHA LIPID... pun same... x jadi ape... Mkn JUS DIET
MATE... same gak... naik lagi ade... skrg SIY... baru 4 ari.... inci dh kurang
pinggang 33 dh jadi 32... huhu...actually... bile di fikirkan la kan... lain orang
lain penerimaan badan... ade orang mkn Jm5... kurus..ade mkn Herbalife
kurus...saye je mkn x kurus2... sebab saye bukan nk meal replacement.. saye nk
sesuatu yg dapat kurangkan nafsu mkn dan kikis lemak... so SIY la jawapan
nye... tp x leh gk nk bg keputusan keberkesanan tu 100%.. coz baru 4 hari.. tgk
dl... if ade penurunan... so... SIY sesuai.. tu jer... ade plak yg mkn SIY x
kurus...so..???... bukan produk yg salah.. badan kite yg x leh trime... ni saje la
coretan saye yg dh 3 thn duk telan ubat2 kurus x menjadi ape... huhu...

hai... ari ke 8 ber SIY... 2kg dh trn...hihi..best2... selera kurang...byk minum air.. tu je yg penting... 1 hari sampai 3 kali nk membuang... huhu... badan rase ringan.. member pun ramai kate.. mcm dh susut cket.. hope trn lagi ...



Testimoni : Kak Siti,KL

salam. today is my 10th day with siy. dah turun 2.5kg. alhamdulillah itupun i tak jg mkn sgt. cuma bila i tak minum byk,berat tu naik sikit balik.
------------------------------------------------------------------------------
Tahniah kak Siti dr EL & SIY...

Monday, November 16

Testimoni : NADYA,Sg Penchala

alhamdulillah..hari nie timbang dah turun 2 kg..suka sgt...so skrg berat dh 63kg...ader 6kg nk kene turun lagi sblm mencapai berat asal... ni semua berkat minum siy... ader 5 hari lagi sblm habis 1 kotak..hopefully,ader penurunan lagi untuk 5 hari akan dtg..chaiyok!!

Friday, November 13

update pic



p/s - sorry pic kurang terang coz x wat flash mode pun coz nanti cermin tu pantul balik.. sbb pakai hp jew..(^_^)

budok xder keje smlm..sementara tunggu dia balik dr main snooker..tunggu nak bergayut..bosan2...ni la hobi aku yg da lama aku x buat..wakaka..nak suh adik tersayang amikkan pic...die da kuar pulop..so meroyan sorang2 la snap pic sendiri..bukan x biasa..but now in full version..normally suka snap2 muka jew..adooo itu jew yg buleh camera usangku snap..ehehe..tp antara N85(baby) & N70..aku suka lg pic camera depan N70 lg..N85 haprak..pecah2..siot jew..but kalo camera blkang sure la N85 lg cun pic nyer..kokohkoh..

terlajak aku dah mengupdate pic..nak citer sket kisah diet aku..lama x update..menu pun sama.. tp kalo korang nak tau..menu2 aku sama2 je mcm previous menu ku ms kotak ke 5 tu..so leh refer yerp menu2 aku sblum nie..biskut oat IKO n munchys fav menu diet ku kali ni.. coz sbb rs kenyang mkn benda nie..bykkan minum air suam..xkisah la air suhu bilik ke ape..sbb aku amik pun suam..dok bwh akon nie..jd la suhu bilik..kohkoh..

kisah kotak ke 5..
mula 2hari penurunan agak byk..sgt2 suka..pastu stop sbb mau gi buffet kat REDBOX tu.. then..sambung balik..then 'dtg bulan' ceh..aku stop ms tu coz aku x gi gym or do any exercise.. mau rest di kala itu.. then sambung....ms 'bulan mengambang' tu standard la selera nak mkn but control2 gak...lepas abis tu ade lg 2botol..stuck..my berat stuck kat situ..sedih..sgt2 sedey..menyesal x wat betul2....so dengan keazaman berat 89.1 kg pada sehari lepas kotak ke 5 aku nekadkan diri..DIET perlu di teruskan tanpa kompromi... cuma aku more relax..coz pagi aku amik yg berat sket....nasi berlauk..nasib baik la adik tersyg msk pagi2 sblum gi keje..baiknyer adik aku ni....

so now aku dah kotak ke 6..

alhamdulillah..penurunan yg memberansngkan selepas 3hari ber SIY ..aku turun ke angka 87.7 pagi td.....semalam mkn mihun singapore adik aku wat balik keje..xleh skip..nasib berat tak naik sgt..then still wat work out kat gym....

atas nasihat rakan2..aku ingat nak beli susu anlene or lacticim kot.. yer la..aku da la g gym.. tulang perlukan kalsium..sepanjang diet aku x minum susu pun..mau pakai lama ma.. so..start sabtu ni nak minum susu tuk jaga tulang sekali...mlm ni mau g NSK....mau carik susu susu susu..

Sunday, November 8

Testimoni : Liana, Melaka (KD)

hi...saya pun nak kongsi pengalaman ngan u all.. saya mula SIY bulan Ogos aritu...masa 2 berat saya 72kg...tinggi saya cuma 156cm aje...sekarang berat saya 64kg..walaupun kg x banyak turun tapi inci banyak hilang...dulu ukuran pinggang saya 34inci..sekarang ni dah 29 inci setengah... sukanya....SIY ni memang serasi ngan saya...

Thursday, November 5

Testimoni : Putri ( KELAB DIET - KD)

k...sekarang putri lak nk bgtau...putri br jer ambik siy masuk hr ni dlm 5 hr mlm ni minum ckp 5hari tp apa yg best part perut tu dh kecut and dh nampak shape kat pinggang...sebelum ni mmg putri dh diet n capai berat ideal tp badan x shape la...part perut tu dok mcm tu gak...hubby dok komen dia cakap badan cun tp perut x best so putri cuba siy alhamdulillah mmg napak perubahan tp tang timbang berat tu x timbang lagi la...sebab misi utama bukan utk berat tp utk shape badan tp klu turun berat tu satu bonus utk putri la

Testimoni : Anana ( Kelab DIET )

lama nak menulis...tapi takde kesempatan...nak update...skang ni berat annana turun lagi 2 kg...alhamdulillah...kirenya start amik SIY dari 8/10/09 sehingga hari ini dah 8 kg (dah habis separuh kotak ke-3)...erm...terima kasih kepada yg sudi jawab dan respon pada masalah annana yg masih tak turun2 pada kotak ke-2...setelah dikaji2 kemungkinan kotak ke-2 itu tidak berkesan kerana period...so annana dah decide, next period mmg nak stop SIY dulu...diet biasa aje...

teringin nak share dgn kengkawan kat sini...annana rasa berpuas hati sungguh dengan SIY ni sebab rasa mcm berbaloi la pelaburan...walaupun turun tak banyak, at least setelah sekian lama, barulah nampak jarum penimbang tu teranjak ke kiri...kalau tak asyik nak ke kanan je...tensen betol... annana tahu perjalanan annana masih jauh...sangat jauh...tapi annana semakin yakin sekarang ni. dulu selalu sakit lutut ngan tumit...sampai selalu kena wat refleksologi...alhamdulillah skang ni dah tak saket lagi...berat annana turun sket jerk...tapi perubahan ketara jugak la dari segi inchi...annana tak amik ukuran guna tali tape sebab takda menda tu...tapi seluar annana dah longgar...sebanyak satu penumbuk org dewasa.. .faham tak maksudnya...bile pakai seluar, dekat bahagian pinggang tu boleh selitkan segenggam penumbuk...haa...banyak tulah dah ilang...huhuhu...sesungguhnya dahulu annana ni seorang pernternak lemak yg sgt berjaya...

annana pun menyusukan baby...tapi dah setahun lebih...bile amik SIY ni susu tak kurang pun, cuma khasiat tatau la sebab nutrien tu kite takleh ukur kan...tapi baby annana dah beso dah...dekat 2 tahun, dah campur2 makan lain...baik rossa tahan dulu.kalau anak dah setahun lebih, dah campur makanan lain, doktor kata takda masalah kalau amik ubat kurus pun...saya dah tanye doktor pun...erm...memang la SIY ni mahal, tapi kalau kite sibuk try produk sana sini, pastu tak berkesan, tukar lagi...pun habis gak duit...ni pengalaman annana la...JDM 5 tu dulu annana beli terus 3 kotak pasal nak murah...sudahnya tak habis pun sebab takleh tahan...jdm5 ni meal replacement...tapi SIY ni tadak masalah kalau makan pun...oppss...silap...memang kena makan, tapi dalam kuantiti terkawal...

Wednesday, November 4

Monday, November 2

Testimoni : Kak GaM,KL

slm el,akk dah turun 21/2 kilo dlm ms 2 ari ni,yehaa. Tp mlm xleh tido la,kul 2-4 pg mesti jaga, effect SIY ke. Mkn x selera, rs haus je..
cOMMeNT :
EL ada cuba tanye kak purnama ttg nie.. mungkin semasa ber SIY kita ade amik ape2 produk lain or ubat2an lain..el ada tanye kak gam..die x amik ape2 ubat or produk cuma dulu beliau pernah amik pil perancang ..if sesapa ade ape2 info nak share ttg mslh nie..sgt di alukan2..but tahniah kak gam.berjaya turunkan 2.5kg dlm ms 2hari...maintain kan okes!~

weekend yg sgt penat..

sehari suntuk jua aku keluar semalam dgn dia... mula2 ke rumh org kawen (kwn dia) kat area ampang..tunggu dia jd penangga sekejap kat sana..xder la bosan sgt..dok tepi pagar tengok pengantin...sempat gak berangan..huhuhu!~



then kite orang gerak ke umh dia balik coz die nak mandi..berpeloh2 die menolong td..dia ni mmg kuat peloh..penat ms die temankan aku kat open house sis ainz ari tu sampai xleh dok lama..pi cari aircond kat kete.. die segan sbb berpeloh dlm tu..huh..cian gak die kene marah ngan aku ari tu...sory ek papa :p



then kitaorang ke MYDIN,Selayang.. aku nak beli brg keperluan sket.. hujan agak lebat ari tu...letey sgt..sepanjang jln dr ampang ke selayang aku tido..time2 bendera jepon ni lemah je bdn..segar sket bdn dapat tido..



lepas aku shopping kat Mydin..aku ke Tesco Selayang plak..saja window shopping..pi plak kat port brg2 elektrik...saje tgk2 harga tv LCD..huhuhu..bile lah aku nak dapat nih....xper..kumpul duit sket2 ye el...